BOG.COLLECTIE

 

COLLECTIE

BOG. is de collectie van theatermakers Sanne Vanderbruggen, Benjamin Moen, Judith de Joode en Lisa Verbelen, zakelijk leider Anne Baltus en dramaturg Roos Euwe.  

BOG. maakt werk vanuit het verlangen naar overzicht, naar het uitstallen, het benoemen, het uitvouwen, het uitzoomen, het rangschikken, categoriseren en opsommen van alles waar de mens vat op tracht te krijgen maar te groot is om vast te pakken. BOG. poogt het eigen perspectief te overstijgen en meerstemmigheid zichtbaar te maken.

BOG. maakt theater door in gesprek te gaan met experts, ervaringsdeskundigen en haar bijna driehonderd leden, door met vele subjectieve ervaringen een zo objectief mogelijke blik op het onderwerp te richten.


 
 

MAKERS

Judith de Joode (1988) studeerde in 2010 af in Performance aan de Toneelacademie Maastricht. Ze resideerde bij Station Noord en maakte daar met Benjamin Moen de voorstelling KAMP 1, waarvoor ze een week in het Groningse Grand Theatre bivakkeerden. Bij KC de Werf in Brugge ontwikkelde ze met Lisa Verbelen De Hoofdzaak Winkel, een kleine winkel die oplossingen voor problemen in uw hoofd verkoopt in de vorm van bouwpakketten. Ze speelde in Alice in Wonderland van het NNT (2010) en creëerde met Tom Struyf de voorstelling Afdak voor Oerol 2011.
Judith maakte samen met Catoke Kramer de voorstelling Suddenly Something (2014) die te zien was in De Brakke Grond.
Bij Laika maakte ze met Rutger Remkes de kindervoorstelling Nipt (2012), dat nog altijd op tournee is. In 2017 is Judith te zien in de voorstelling Niets van Freek Vielen (Het Paleis en De NWE Tijd). 


Sanne Vanderbruggen (1988) studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool & 
kleinkunstacademie en won met haar afstudeervoorstelling Persephone de publieksprijs op het ITs Festival 2010. Na haar afstuderen was zij twee seizoenen verbonden aan Toneelgroep De Appel en speelde in de voorstelling Een Poppenhuis (2012) van Maren Bjørseth. Als maker en speler maakte ze deel uit van Wijksafari Slotermeer (2012) van Adelheid Roosen. Ze was te zien als actrice in Op de Bodem (januari 2014) van Orkater en speelde in Route Nationale als nieuwkomer bij Orkater/De Nieuwkomers. Daarnaast was ze theaterprogrammeur bij Magneetfestival en betrokken bij de organisatie van Café Cox.


 

MEDEWERKERS

Roos Euwe (1988) studeerde theaterwetenschap en dramaturgie aan de Universiteit van Amsterdam en liep stages bij Over het IJ Festival, PeerGrouP en Het Toneelhuis. Ze werkte tussen 2013 en 2015 bij het Toneelhuis als regieassistent en dramaturg voor regisseur Mokhallad Rasem. Behalve aan BOG. is Roos ook als dramaturg verbonden aan productiehuis detheatermaker. 
Daarnaast schreef en schrijft ze artikelen voor o.a. hard//hoofd en TM.  


 

 


Benjamin Moen (1988) studeerde in 2010 af in Performance aan de Toneelacademie Maastricht en liep stage bij Het Toneelhuis (De Indringer, 2010, Peter Missotten) en het Ro Theater (BOE!, 2009, Jetse Batelaan). Samen met Nik van den Berg maakte hij de voorstellingen De Grote Chaosmachine (2009), 
Dansje (2010) en Geintje (2011). Met Judith de Joode maakte hij in het traject Station Noord de voorstelling KAMP 1 . Bij Orkater/De Nieuwkomers maakte hij met Kofferband de voorstelling De Ongelukkige Dag (2012) en als vast acteur van Young Gangsters speelde hij onder meer in de voorstellingen When the Shit Hits the Fan (2011) en The New Rambo Generation (2013). 
Benjamin speelt daarnaast in voorstellingen van Maren Bjørseth waaronder Geloof, Liefde, Hoop (2014), in jeugdvoorstellingen van Toneelgroep Oostpool (GTA 5 (2015) en Barbaartje (2017) en in Dit gebeurt allemaal tegelijk (2016) van Eva Line de Boer.  


Lisa Verbelen (1988) studeerde in 2011 af in Performance aan de Toneelacademie in Maastricht en stond met haar voorstelling MUR (2011, Huis van Bourgondië) onder meer op Theater aan Zee en Festival Cement. Na haar afstuderen speelde ze in Collection (2012) van Suze Milius en in Blank (2012) van Stefan Jakiela. In 2012 creërde ze Het Benoemproject, een straatkunstproject in cc Berchem, Antwerpen.
In juni 2014 studeerde Lisa af aan T.I.M.E., de master muziektheater van het Koninklijk Conservatorium Den Haag en de Veenfabriek, en werkte daarna onder BOG. door aan haar afstudeervoorstelling ONE. solo by Lisa Verbelen. Daarnaast maakte ze bij fABULEUS de jeugdvoorstelling 
Snipperdagen (2013) en speelde ze mee in de voorstelling Dit gebeurt allemaal tegelijk (2016) van Eva Line de Boer.  


 

Anne Baltus (1989) studeerde in 2012 af aan de Opleiding Productie Podiumkunsten op de Theaterschool van Amsterdam. Tijdens haar opleiding liep ze o.a. stage bij Oerol, Het Noord Nederlands Toneel en de Veenfabriek. Na haar opleiding heeft ze verschillende functies bekleed als zakelijk leider, productieleider en regieassistent bij o.a. Maren E. Bjorseth (Een Poppenhuis, Een bruid in de Morgen, Emilia Galotti), het Van Gogh Museum en Stichting Artery (Van Gogh Mile), de Veenfabriek (De Nieuwe Wereldsymfonie), Eva Line de Boer (Dit gebeurt allemaal tegelijk) en Theater Artemis (De bonte avond van de Bodybuilders)
Anne is zakelijk leider en productieleider van BOG.


 
 

BESTUUR

Ton van der Meer (voorzitter)      
        Muzikant / componist bij De Veenfabriek 

Ingejan Ligthart Schenk (secretaris)      
        Directeur van het Amsterdamse Bostheater 

Paul Titshof (penningmeester)         
        Financieel directeur Nederlandse inkoopcombinatie Wegenbouw BV / DPS Services Group

Peter Vandemeulebroecke    
        Theatermaker, acteur

Kathleen Treier
        Directrice Vlaams Theaterfestival